Hallo Get Fitters.


Vandaag doen we het eens anders dan anders.
Geen lange berichten over voeding en beweging. Vandaag mag je op de bank ploffen (eventjes dan) en lekker een filmpje kijken.

Maar niet zomaar een film kijken, we zijn natuurlijk nog steeds bezig met een challenge. Ik heb 5 inspirerende films voor jullie op een rijtje gezet. Deze films gaan over sport, voeding en gezondheid. Door het zien van beelden leer je ook en creëer je ook bewustwording.

Dus pak een schaaltje rauwkost, zodat je lekker wat te knagen heb bij de film (en gelijk je portie groente binnen krijg = win win).

Alle films zijn te zien op Netflix.

1. Forks Over Knifes (2011)
Obesitas, diabetes, hart- en vaatziektes en een te hoge bloeddruk komen meer en meer voor. Deze typisch Amerikaanse documentaire laat zien hoe eenvoudige aanpassingen in het beweegpatroon en eetpatroon van mensen met ‘welvaartsziektes’ het leven een stuk aangenamer kunnen maken.

 

2. From Fat to Finish Line (2015)
Deze documentaire volgt het inspirerende verhaal van twaalf mensen die vroeger overgewicht hadden, hun leefstijl veranderden en samen een team vormen om de race van hun leven te lopen. Je volgt als kijker alle ups en downs in hun weg naar de finish.

 

3. What the Health.

Vleeseters, opgelet. De documentaire What the Health heeft maar vijf minuten nodig om uw maag te doen keren. Niet met wrede beelden uit de vleesindustrie. Wel met harde cijfers die de consumptie linken aan alles wat u liever niet wil meemaken. Deze film onderzoekt het verband tussen voeding en ziekte en de miljarden euro’s die op het spel staan in de levensmiddelenkrach.

 

4. Trainer! (2013)
Een Duitse documentaire die de carrière van drie Duitse voetbaltrainers volgt. De ups en downs van het trainer zijn worden op een prachtige manier in beeld gebracht. Hier en daar komen herkenbare momenten voorbij voor de personal trainers onder ons.

 

5. Fat, Sick and Nearly Dead (2010)
Documentairemaker Joe Cross neemt je mee in zijn persoonlijke zoektocht naar een gezondere leefstijl. Een inspirerend verhaal waarin hij de verhalen van vele anderen ook in beeld brengt.

 

Er zijn natuurlijk nog vele andere inspirerende voedingsdocumentaires te vinden die ik nu niet benoemd heb.

Extra tip: in de sportschool bij Fysiotherapie De Waard hebben wij op de cardiov apparaten ook de Netflix app staan, dus kun je gelijk je uurtje sporten combineren met deze documentaires.

 

Geen Netflix? Geen probleem, kom dan ook naar ons toe en mag je op ons account de films kijken (wel tijdens het sporten haha).