Medische fitness – individueel

Fysiotherapie de Waard biedt medische fitness, waarbij u individueel begeleidt wordt bij uw herstel.

Medische training is een succesvolle behandelmethode bij diverse aandoeningen van het bewegingsapparaat en het cardiovasculaire systeem.

Medische training is geschikt voor mensen met een (tijdelijk) lagere belastbaarheid. Mogelijke indicaties zijn long-, hart- en vaatziektes, rug-, nek-, schouder-, bekken-, en knieklachten.

Na een professionele intake en screening wordt aan de hand van de testresultaten, een individueel trainingsprogramma samengesteld. Hoe uw behandeling er uit komt te zien, wordt altijd tussen de cliënt en de fysiotherapeut besproken en geformuleerd in een behandelplan. In het persoonlijke behandelplan worden de behandeldoelen voor de cliënt beschreven. De fysiotherapeut bewaakt dit proces.

Er wordt niet in groepsverband maar individueel geoefend. Hierdoor wordt de cliënt optimaal begeleid bij herstel. Wanneer de behandeldoelen zijn bereikt, is de cliënt in principe uitbehandeld voor fysiotherapie.

Zodra de cliënt is uitbehandeld, bestaat de mogelijkheid om zelfstandig door te trainen en uw conditie op peil te houden. Zodoende voorkomt u dat uw belastbaarheid weer daalt.

Er wordt altijd gewerkt met een trainingsprogramma dat inspeelt op uw individuele behoeften.