Past uit eten gaan in een gezonde levensstijl?

De kans is groot dat je in deze 3 maanden challenge een keer uit eten gaat (en groot gelijk geef ik je!!).
De makkelijkste tip is natuurlijk om op zo’n dag je gezonde levensstijl even los te laten en lekker te genieten van je avondje uit. Natuurlijk niet door jezelf helemaal vol te proppen !!! Een gemiddeld driegangenmenu moet natuurlijk kunnen. Daar verpest je ook echt niet van de ene op de andere dag je dieet of gezonde leefstijl mee.

Hier volgen een paar tips om op je gezonde leefstijl te letten terwijl je uit eten gaat:

 • Brood vooraf
  Als je uit eten gaat wordt er vaak een mandje brood aangeboden (met smeersels). Bedenk voor jezelf dat je straks nog genoeg eten voorgeschoteld krijg. Het is bijna zonde om jezelf alvast te vullen met brood, toch? Probeer het brood dus over te slaan, of het bij één stukje te laten.

 

 • Wat ga je bestellen?
  De keuze voor wat je eet ligt natuurlijk helemaal bij jezelf. Als voorgerecht kun je kiezen voor soep, carpaccio of een salade, hier zitten minder calorieën in dan in andere voorgerechten.

 

 • Hoofdgerecht met….
  Als hoofdgerecht is vis een gezonde keuze. Vis is hartstikke gezond, bevat relatief weinig calorieën en wel veel eiwitten en gezonde vetten. Vlees of kip is ook geen slechte optie wanneer je niet zo van vis houdt. Het hoofdgerecht wordt meestal geserveerd met friet, aardappelen of rijst.  Je kunt kiezen om je lekker te laten gaan en de friet nog eens te dippen in de mayo, offf je kiest ervoor om dit zoveel mogelijk te laten staan en salade (die ligt er niet alleen voor de sier) op te eten. De volgende dag zal je geen spijt hebben van je keuze.

 

 • Het nagerecht.
  My favorite part, en heel eerlijk, hier gaat het bij mij vaak fout. Ik kies het liefst voor de brownie ondergedompeld in chocoladesaus met nog extra chocoladesaus en chocolade ijs (oke je snapt wat ik bedoel, ben gek op choco). Een nagerecht is natuurlijk nooit echt gezond. Geniet er dus lekker van, maar kies bewust. Kies voor een bolletje ijs met vers fruit. Of kies voor een koffie of thee als nagerecht.

Dus kort samengevat.
Ga vooral lekker uit eten, ontspan, geniet, maar kies bewust.
Laat je niet verleiden door de menukaart, maar kies iets wat je lekker vindt en waarvan je weet dat je er de dag erna geen spijt van zal hebben.

Ga je deze tips toepassen de volgende keer als je uit eten gaat? Of had je al je eigen trucks om op je voeding te letten tijdens het uit eten gaan?

 

 

Oefening van de dag.

Crunch (armen langs het lichaam)

crunch - rechte buikspier oefeningUitgangshouding:

 • Ga op de rug liggen
 • Buig de knieën en zet de voeten plat op de grond.
 • Laat de armen langs het lichaam liggen.
 • Duw de onderrug in de grond en beweeg de kin naar de borst.

Uitvoering:
Kom met de romp zo ver omhoog dat de schouderbladen net van de grond loskomen. Houd 2 tellen vast en ga langzaam weer terug.

Aandachtspunten:
-Adem uit tijdens het opkomen, adem in bij het teruggaan.
-Houd de lage rug tegen de onderlaag tijdens de gehele oefening.
-Houd de armen van de grond gedurende de oefening.

Tot morgen