4 tips om de boel weer op te pakken

Wat een héérlijke weer is het deze week! En de terrassen zijn weer open.. we mogen weer meer naar buiten en mensen zien (op 1.5m afstand dan wel).

Ik hoor van veel mensen dat zij stress hebben of moeite hebben met hun ritme, Nu we meer thuis zitten is gezond eten soms lastiger en we nemen meer tussendoortjes (keukenkastjes zijn de gehele dag in de buurt). Partners die constant thuis zijn, misschien heb je wel kinderen die de hele dag om je heen rennen.. Het leven ziet er ineens iets anders uit en dan is het moeilijk om je eigen ritme aan te houden.

Ik snap dat je de afgelopen periode wellicht niet de meest ”verantwoorde levensstijl” heb gehad. Dat is oké, het was/is een gekke periode waarin we onszelf een nieuw ritme moeten aanleren. Bedenk liever hoe je het nu weer op kunt pakken! Daar heb ik vandaag wat tips voor. Om je weer een beetje op weg te helpen

  • Maak een nieuw gezond (voedings)ritme

Gezond eten geeft je super veel energie, dus laten we dat als eerste aanpakken. Maak een plan voor jezelf! Wat kun en wil jij gedurende de dag eten? Heb je ’s ochtends een snelle hap nodig omdat je geen tijd hebt? Ga dan bijvoorbeeld voor een goede smoothie of overnight oats die je van te voren klaar kunt maken.

Misschien heb jij nu overdag veel tijd om een lekkere lunch te maken. Maak er dan vooral een feestje van! Ga los! Bak eitjes en maak een avocado toast met een eitje erbovenop. Bak healthy pancakes met fruit en yoghurt. Maak een rijkelijk gevulde tosti (en dus niet alleen ham en kaas!).

Maak een feest van je eten: dan is het ook veel makkelijker om niet de hele tijd te snoepen en ben je veel meer verzadigd.

  • Beweeg buiten, in de zon

Bewegen doen we gewoon buiten. Met dit mooie weer is dat toch heerlijk? Ga ’s ochtends vroeg of begin van de avond zodat je niet levend verbrand. Buiten sporten maakt je gelukkig. Neem het lekker in je op! Of je nou gaat wandelen, yoga in de tuin doet, skeelert, wielrent of iets anders: als je maar bezig bent.

  • Elimineer stress en relax!

Het grootste probleem in deze tijd? Stress.Heel logisch natuurlijk, maar dat maakt het niet minder vervelend. Bij stress is het altijd belangrijk om voor jezelf te onderzoeken waar het precies vandaan komt. Komt het door onzekerheid? Kun je niet wennen aan je nieuwe ritme? Aan je nieuwe werkomgeving en collega’s (hallo partners, kinderen, huisdieren en klusjes en vieze aanrechten die je aanstaren)?

Als je weet waar de stress vandaan komt, kun je veranderingen maken. Misschien helpt het jou al heel erg om dagelijks een kwartiertje-halfuurtje helemaal voor jezelf te hebben. Kijk hoe je dit kunt realiseren en DOE HET. Jij bent het waard hoor! Niemand heeft er wat aan als jij een stressbal bent.

  • Neem verantwoordelijkheid en CHANGE IT UP

We eindigen deze tips met een beetje tough love, want als je niet lekker in je vel zit moet je er gewoon NU iets aan doen. Geen smoesjes. Geen ‘Maar, corona..’. Nee. Neem je eigen verantwoordelijkheid en zoek naar oplossingen, denk niet in obstakels. Bijna overal is wel een oplossing voor te vinden, maar je moet wel zoeken.


Hopelijk heb je iets aan deze tips, zodat je weer je gezonde en verantwoorde levensstijl kan oppakken.

Heb jij ondanks deze tips nog moeite om in het ritme te komen? Wil jij meer tips of begeleiding hierbij?

Wij staan altijd voor u klaar voor hulp en advies.