Het is het laatste weekend van Get Fit en ik vind dat dat feestelijk afgesloten moet worden.
Na het succes van de havermouttaart uit de airfryer (ik had leuke resultaten gezien en gehoord), heb ik nu een andere variant voor jullie

 

 

Hij is al eerder voorbij gekomen tijdens een dagmenu, maar ik vond dat dit recept wel even extra in het zonnetje gezet mocht worden (aangezien hij zo super lekker is).

Waar heb ik het dan over, nou over de ‘’mugcake’’.

Wat is een mugcake vraag je je misschien af.
Een mugcake maak je door een paar ingrediënten te mengen in een mok, vervolgens zet je hem in de magnetron (1-2 minuten) en het resultaat: een heerlijke cake.

Heel simpel hè? Maar zooooo lekker!

Nu de mugcake klaar is, komt pas het leukste gedeelte: de toppings.
Met de toppings kun je weer eindeloos variëren en een echt feestje maken van je ontbijt.

 

Het recept van mijn mugcake was als volgt:

  • ½ banaan
  • 30 gram havermout (ik gebruik deze zakjes, heb je gelijk doe goede hoeveelheid en zit een kaneel smaakje in)
  • 1 ei
  • Handje (diepvries) frambozen en blauwe bessen
  • 3 el Arla Skyr bosvruchten

                                              

Bereidingswijzen:

  • Ik gebruikte een plastic bakje i.p.v. mok (zodat ik het daarna op een bord kon doen)
  • Prak de banaan fijn in het bakje, voeg het ei toe en roer goed door
  • Als laatste voeg je de havermout toe, roer het geheel tot een mooi beslag en strijk het een beetje glad
  • Zet hem vervolgens 2 minuten in de magenetron (900w). Let op: iedere magnetron is anders dus houd hem in de gaten.
  • Als dit klaar is kun je het bakje omgekeerd op een bord leggen en voilà: jouw mugcake is klaar
  • Dan komt dus het leukste gedeelte: toppings.
  • Ik deed 3el Skyr yoghurt (bosvruchten) erop en wat frambozen en blauwe bessen, maar je kunt natuurlijk kiezen wat je zelf lekker vind als je maar bewust kiest (pot Nutella zou ik niet doen bijvoorbeeld haha).

 

Variatietips:

  • Bosbessen al in het beslag doen
  • Rozijnen in het beslag doen
  • Honing en walnoten als topping
  • Cacoa nibs in het beslag voor de choco liefhebbers
  • Griekse yoghurt erover
  • etc.

 

Geniet ervan!