De laatste vrijdag in de Get Fit challenge alweer ☹

Zoals we al 3 maanden doen op vrijdag, vieren we het weekend met extra lekkere recepten.

Iemand kwam pas naar mij toe en zei dat ze het meeste uitkeek naar de stukjes die ik schreef op de vrijdag, dus ik voel wel een klein beetje druk om deze laatste vrijdag knallend af te sluiten haha.  

 

Ik ga mijn best doen.
Meestal heb ik één feestelijk recept voor de vrijdag, vandaag heb ik een compleet menu.
We beginnen de dag feestelijk en eindige de dag feestelijk (en alvast een tip van de sluier, morgen komt er ook een erg feestelijk recept aan)

 

Let’s go!

Start de dag gewoon nog wel met 1-2 glazen water

 

Vandaag ontbijten we met ijs!! (klinkt goed he).

Wat hebben we nodig:

  • 2 bevroren bananen
  • 4 eetlepels melk (of amandelmelk, sojamelk)
  • 4 zachte dadels (of 4el dadelpasta)
  • Handjevol (ongezouten) amandelen
  • 5 aardbeien (of ander fruit wat je lekker vind)

 

Hoe maken we het:

  • Doe de bananen samen met de melk in de blender en laat dit mixen totdat er een dikke crème ontstaat
  • Voeg vervolgens de dadels en amandelen toe en mix nog een minuutje door
  • Doe het ijs in een leuke beker en top af met de aardbeien

 

Tip: ben je een stevige ontbijten, dan kun je evt muesli over havermout toevoegen tegelijk met de dadels en amandelen. Ook lekker op chia-zaad toe te voegen, extra vezels)

 

Lunch: Tosti Time!

Wat heb je nodig:

  • 2 sneetjes desembrood
  • Beleg naar keuze:
    • Mozzarella + tomaat + pesto
    • Kaas + kipfilet + paprika
    • Brie + honing + walnoten
    • Avocado + kipfilet + rucola + tomaat + sambal
    • Geitenkaas + avocado + pesto + spinazie
    • Kipfilet + hüttenkäse + pesto + tomaat
    • Tomaat + pesto + pijnboompitten
    • Banaan + pindakaas
    • Ham + Kaas

Bereiding:

  • Even tussen het tosti-ijzer of in een pan
  • Genieten maar!
  • Kies voor maar één tosti, heb je erna nog honger? Neem dan een salade of een stuk fruit erbij.

 

Vergeet niet voldoende water te drinken de gehele dag!

Avondeten: pizza

Nu heb ik een super lekker recept, waardoor je weer op een verantwoorde manier kunt genieten van een heerlijke pizza en gelijk je portie groente binnenkrijgt. Nu klinkt ”bloemkoolpizza” misschien niet zo aantrekkelijk als een ”Big American Texas” uit de supermarkt, maar geloof mij het is heerlijk.

De bodem is (zoals de naam al zegt) gemaakt van o.a. bloemkool,  waardoor hij minder calorieen en vet bevat en wel veel groente. Het grootste voordeel: hij proeft als een normale pizza bodem !!

Ik geef je een variant die ik zelf erg lekker vind, maar uiteraard kun je zelf eindeloos variëren met toppings op de pizza (kies wel voor verantwoorde producten)

Ingrediënten:

  • Bloemkool pizzabodem (Merk: magioni, te koop bij o.a. AH)
  • 200 gram champignons
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 el pesto
  • 8 trostomaatjes
  • 150 gram kipfiletreepjes
  • 1 ui
  • Rucola

 

Bereidingswijze:

  1. Bak de pizzabodem eerst 3-4 minuten voor (zonder topping)
  2. Meng in een kop de hüttenkäse en de pesto met elkaar.
  3. Beleg de bodem van de pizza met de hüttenkäse-pesto mengsel
  4. Beleg de pizza met champignons, tomaatjes, ui en kipfilet
  5. Bak de pizza 12 minuten in een voorverwarmde over en doe als laatste de rucola erop

Smaakt als een echte pizza en dan krijg je gelijk je portie groente binnen!

Voedingswaarden (per pizza)

Energie:               750 kcal.
Koolhydraten:       52 gram.
Natrium                800 mg.
Eiwit                      44 gram
Vet                        20 gram (waarvan 6.3 gram verzadigd vet)
Vezels:                 10 gram.

Bereidingstip:

Voor de pizzatoppings kan je eindeloos variëren. Probeer uit wat je zelf lekker vind, maar kies bewust!

Een andere variant die ik zelf super lekker vind is:

– AH zuivelspread bieslook light op de bodem
– Toppings: bosui, rode ui, bieslook en zalmsnippers

 

 

Toetje: sorbetijs van verse mango

Niets beter dan de dag te beginnen en eindigen met ijs toch?

  • 1 rijpe mango (of diepvries variant)
  • Scheutje (plantaardige) melk.

 

Bereiding:

  • Schil de mango en snijd in kleine stukjes en zet in de vriezer tot het bevroren is (of kies voor de diepvriesvariant)
  • Doe de bevroren mango in de blender met een scheut melk
  • Mix net zo lang totdat je een zacht ijs mengsel overhoud
  • Doe het in een schaaltje en versier het nog met wat extra fruit, of noten/zaden.

 

Geniet van deze lekkere recepten.
Niet alle gerechten zijn even laag in calorieën, dus let op met je tussendoortjes en zorg voor voldoende beweging.