We zijn al 80 dagen bezig met het streven naar een fitte en gezonde levensstijl, top!

Vandaag heb ik een dagmenu voor jullie klaarstaan. Dat wordt weer smullen!

 

 

Zoals iedere dag.. Begin de dag met 1-2 glazen water

Ontbijt: Blueberry Cheesecake ontbijt

Ingrediënten:

  • 30 gram havermout
  • 180 melk (of kokos- of amandelmelk)
  • 2 el blauwe bessen (diepvries blauwe bessen kan ook)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (of een theelepel roomkaas)
  • Optioneel: kaneel of kokossnippers

 

Bereidingswijze:

  • Doe de havermout en de melk in een kom en zet het 2 minuten in de magnetron (800 watt)
  • Haal de kom uit de magnetron, strooi de blauwe bessen erop.
  • Doe de eetlepel Griekse yoghurt (of roomkaas) op de top met eventueel een beetje kaneel en kokossnippers.
  • Eetse!

 

Tussendoortje:

  • 2 glazen water
  • Kop thee of koffie

 

 

Lunch: broodje gesmolten kaas met paprika

Benodigdheden:

  • 1 volkoren boterham (2 als je een drukke dag hebt)
  • 1 plakje kaas
  • snufje paprikapoeder
  • halve geroosterde paprika (uit pot zijn deze erg lekker, zelf roosteren kan natuurlijk ook als je meer tijd hebt)
  • paar blaadjes rucola

 

Wat je gaat doen:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de geroosterde paprika (indien je die uit de pot gebruikt) even goed uitlekken in een vergiet.
  • Beleg de boterham met kaas en strooi er paprikapoeder over. Bak zo’n vijf minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  • Snijd de paprika in kleinere stukjes en dep even droog mocht deze toch nog erg vochtig zijn.
  • Leg de paprika op de gesmolten kaas en maak af met wat rucola.

 

 

Tussendoortje:

  • 1 stuk fruit
  • 2 glazen water

 

Drink 30 minuten voor het avondeten 1-2 glazen water

 

Avondeten: Tonijn maaltijdsalade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150g zilvervliesrijst
  • 250g (diepvries) sperziebonen
  • 125g tonijn uit blik (waterbasis)
  • 2 eieren
  • 1 kleine (rode) ui
  • 4 kleine tomaten (of 2 grote)
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • Handje basilicumblaadjes

 

Bereidingswijze:

  • Zet twee pannetjes water op het vuur, kook in de ene de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en in de andere pan de eieren
  • Snijd ondertussen de ui in dunne reepjes, de tomaten in blokjes en halveer de olijven.
  • Pers de knoflook of snijd hem in hele kleine stukjes. Snijd ook de basilicum zo klein mogelijk. Als je geen verse basilicum hebt, kun je ook gedroogde gebruiken.
  • Zet een koekenpan op het vuur en bak daarin de sperziebonen en de ui even kort gaar.
  • Voeg op het laatste moment de tonijn, tomaat, olijven en de knoflook toe en verwarm het geheel nog even door.
  • Voeg op het einde de rijst toe.
  • Verdeel het gerecht over de borden en voet het ei erbij

 

 

Avondsnack

  • 150ml Arla skyr vanille
  • Paar stukjes ananas
  • Handje hazelnoot
  • Kokos rasp

 

Eet smakelijk!