Hallo Get Fitters,

Het is weer vrijdag en dat betekend dat we weer een feest-recept hebben.

 

Ik wil eerst even zeggen dat het recept van vandaag niet het aller gezondste is, maar ik vind het juist leuk om jullie te laten zien dat je in een fitte en gezonde levensstijl ook nog kan geniet van lekker eten en het belangrijkste ”de bewustwording”.

 

Ik heb vandaag een super lekker pizza recept voor jullie (ja ja dat wordt smullen dit weekend).

Nou is pizza over het algemeen niet echt gezond (als je het vergelijk met een bord sla), maar als je het vergelijk met de pizza’s die je misschien voorheen zou kiezen (voor de Get Fit challenge) dan zie je dat je met wat simpele keuzes een verantwoorde (en lekkere) maaltijd kan neerzetten.

 

  • Dr Oetker Ristorante Hawaii: 763 kcal, 31 gram vet
  • Wagner Big Pizza Supreme: 959 kcal, 39 gram vet
  • Pizza salami van de pizzeria 1100 kcal 41 gram vet
  • Domino’s Medium (25cm) pizza Shoarma 1085 kcal  38 gram vet
  • Get Fit Naanpizza 520 kcal  21 gram vet

 

 

Voor onze pizza hebben we nodig:

Men neme (voor 2 personen):

  • 2 naanbroden  
  • 4 el tomatensaus (Sugocasa bevat geen suikers)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram kip (gerookte kip is lekker makkelijk)
  • 8 champignons
  • Mozarella
  • Kruiden naar keuzen (pizza kruiden, knoflookkruiden, peper)

 

En zo doe je het:

  • Beleg je maanbrood zoals jij hem lekker vind (of met de ingrediënten zoals ze hierboven staan)
  • Verwarm je oven voor op 200 graden
  • Plaats de pizza 3-6 minuten in de oven
  • Makkie toch? Smullen maar

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere toppings.

 

Tips voor pizzabeleg.
Natuurlijk zijn groenten goed voor je, zowel voor de eiwitten als de vezels. Bekijk alle tips voor gezonder pizzabeleg hieronder!

  1. Zoek je een alternatief voor (vaak vette) worst op je pizza? Denk dan eens aan kip. Het is minder vet en zit vol eiwit.
  2. Over eiwit op je pizza gesproken: gewone eieren smaken er ook prima op
  3. Tip voor wat goede vetten: noten! Stamp ze fijn en verdeel ze over je pizza.
  4. Buiten kip is kalkoen ook een goed alternatief voor bijvoorbeeld salami
  5. Groenten! Wees er niet zuinig mee. Spinazie, uitjes, bleekselderij, wortel… eigenlijk kunnen zo’n beetje alle groenten op een pizza.
  6. Fruit! Veel mensen kennen de ananas op de pizza, maar heb je ook weleens aan banaan gedacht, of peer? Ook gegrilde vruchten doen het goed, zoals perziken.
  7. Twee keer per week vis eten is goed voor je. Niet iedereen haalt dit! Voeg daarom eens wat vis toe aan je pizza, zoals tonijn of zalm.
  8. Spice it up: stukjes jalapeños of rode pepers zijn heerlijk voor een pittige pizza.
  9. Avocado is rijk aan goede voedingsstoffen en smaakt ook heerlijk op je pizza.

 

Kaas liefhebbers:
Als je zelf je pizza maakt, heb je de neiging een royale hoeveelheid kaas eroverheen te strooien. Kaas bevat goede eigenschappen, zoals eiwit, maar ook vetten waar je er niet zo heel veel van nodig hebt. Je doet er dus goed aan om er wat zuiniger mee te strooien als je je pizza belegt. Gebruik eens andere alternatieven dan dat je gewend bent.

  1. Ricotta is zo’n alternatief. Deze kaas kan ook goed in de saus worden verwerkt.
  2. Verse mozzarella: doe het er in dunne plakjes op.
  3. Gebruik eens gorgonzola: het is vettere kaas, maar de smaak is een stuk sterker en daarom kun je het met een stuk minder doen.
  4. Feta: extra lekker op een pizza in Griekse stijl.
  5. Hüttenkäse is ook heerlijk op de pizza (als vervanging voor tomatensaus bijvoorbeeld)
  6. Geen fan van alles wat van koeien komt? Doe dan eens geitenkaas op je pizza.
  7. Oké, dit is lastig voor kaasliefhebbers… beleg je pizza eens zonder kaas.

 

 

Eet smakelijk en een fijn weekend!