Wat is nu een echt lekkere hartig snack voor ‘avonds op de bank tijdens het kijken van je favoriete serie. Ik denk dan altijd gelijk aan paprikachips. Maar het is niet heel verstandig om elke dag een zak chips leeg te eten. Bij een lekkere hartige snack voor bij het tv kijken, denk je waarschijnlijk niet als eerste aan kikkererwten, toch?? Ik in ieder geval niet, totdat ik dit recept een keer uitprobeerde.

 

Ik moest eerst nooit wat van kikkererwten hebben (waarschijnlijk door de naam haha). Maar toen ik het een keer door een salade (de quinoa salade van paar weken terug) probeerde, was ik gelijk overtuigd.
Dus ik gaf dit recept ook een kans en je kan het wel raden, ik was enthousiast (anders zou ik het niet delen met jullie haha).
Je kunt kikkererwten namelijk roosteren in de oven met wat olie en kruiden. Je krijgt hier heerlijke knapperige bolletjes van. Hierdoor krijg je het idee van chips, alleen dan verantwoord (GET FIT STYLE haha)

Doordat je zelf de kruiden erover doet, kan je weer eindeloos variëren en zelf maken hoe jij ze lekker vind. Hou je van pittig, of juist van lekkere knoflooksmaak, hou je meer van Italiaanse kruiden of voor paprikachips smaak?

 

RECEPT: GEROOSTERDE KIKKERERWTEN UIT DE OVEN

Ik geef je één variant van deze lekkere borrelhapjes.

Wat heb je nodig voor 1 bakje geroosterde kikkererwten?

 • 150 gram kikkererwten (uitgelekt uit een potje)
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • halve theelepel knoflookpoeder
 • snuf chilipeper
 • eetlepel olijfolie

 

Hoe rooster je de kikkererwten?

 • Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af met water. Laat ze een paar minuten goed uitlekken en wrijf ze eventueel droog met wat keukenpapier.
 • Verwarm de oven op 200 graden en haal de bakplaat eruit.
 • Doe de kikkererwten in een kom en meng de olie en de kruiden er er goed doorheen.
 • Verdeel het kikkererwten mengsel over de bakplaat en zorg dat ze niet over elkaar liggen.
 • Plaats dit in het midden van de oven en bak de kikkererwten goudbruin in zo’n 30 minuten. Schud ze tussendoor wel even om en kijk af en toe of ze niet verbranden. Ze moeten lekker knapperig worden.
 • Laat ze even afkoelen en doe ze dan in een schaaltje.

 

Wil je er een lekkere dip bij?

Doe wat Hummus in een schaaltje of wat hüttenkäse, heeeerlijk

Geniet dit weekend van deze lekkere snack!