Hallo Get Fitters!
Vandaag heb ik weer een compleet dagmenu voor jullie samengesteld, ik ben benieuwd wie van jullie het uit gaat proberen en wat jullie ervan vinden.

Dagmenu Get Fit.

Drink als je wakker wordt 1-2 glazen water.

Ontbijt: wentelteefjes met appel en rozijnen.

  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • ½ tl kaneel
  • 1 appel
  • Handje rozijnen
  • paar walnoten en honing

Bereiding:

  • Doe de eieren, melk, kaneel en evt scheut honing in een kom en klop het los.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en bestrooi ze met kaneel
  • Doop het brood in het ei mengsel (beide kanten)
  • Bak in een pan het brood aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de wentelteefjes met de (evt gebakken) appel, de rozijnen en de walnoten op een bord
  • Eet smakelijk & vergeet niet te drinken

 

 

Lunch: wrap met kipfilet

  • 1 meergranen wrap (medium)
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • 4 plakjes kipfilet
  • Hand sla (ijsberg, rucola of maar net wat je lekker vind)
  • Klein beetje smeerkaas
  • Vergeet niet te drinken.

 

 

Tussendoortje

  • 500 ml water
  • 10 snoeptomaten
  • 1 rijstwafel

 

Drink 30 minuten voor het avondeten 1-2 glazen water.

 

Avondeten: pastasalade carpaccio

Ingrediënten 2 personen:

  • 150 gram volkoren pasta
  • 80 gram pijnboompitten
  • 150 gram carpaccio
  • 3 handjes rucola
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin
  • Snijd de carpaccio in reepjes en rasp de Parmezaanse kaas grof (of koop de strooivariant, net zo makkelijk haha).
  • Voor de dressing: vermaal de helft van de pijnboombitten samen met de helft van de Parmezaan en een handje rucola en scheutje olijfolie in een keukenmachine tot een pesto
  • Meng vervolgens de pasta met de carpaccio, de overige rucola en de pesto. Maak het af met de overige Parmezaan en pijnboompitten.
  • Dat wordt smullen

 

 

 

Avondsnack: mug cake

Mug Cake hoor ik je denken, wat is dat? Het is een klein gebakje wat je maakt in een mok. Heel simpel, heel lekker en je kunt er weer eindeloos in variëren. Je kunt het ook als ontbijt doen, maar wij genieten er vandaag lekker s ’avonds van.

Ingrediënten:

  • 1 Banaan
  • 10 aardbeien
  • 1 ei
  • 2 el havermout
  • 1 el honing
  • 3 el Griekse yoghurt

 

Bereidingswijze:

  • Brak de banaan en 5 aardbeien fijn in een mok.
  • Voeg het ei toe en roer het goed door elkaar
  • Voeg de havermout toe en roer weer even goed
  • Al hou je van zoet, voeg je nog een klein beetje honing toe (optioneel, ook lekker zonder).
  • Zet de mugcake zo’n 3-4 in de magnetron op 1000 watt
  • Blijf wel in de buurt, houd de mugcake in de gaten dat hij niet overloopt.
  • Wanneer hij klaar is doe je er nog Griekse Yoghurt en de overige aardbeien op.
  • Geniet ervan!

 

Naast goede voeding is bewegen natuurlijk ook erg belangrijk, haal jij vandaag 10.000 stappen? Of probeer je de plank van gisteren weer uit?

 

Fijne dag en tot morgen!