Het is weer vrijdag en zoals gebruikelijk moet dat gevierd worden.
Vandaag vieren we het met: PIZZA (maar dan net even anders)

 

Ik ben zelf echt gekkkkk op pizza. Maar helaas weet ik dat de meeste pizza’s niet zo heel gezond zijn..

 

Een tijdje geleden kwam ik dit recept tegen en die heb ik gelijk uitgeprobeerd. Hij beviel mij zo goed, dat ik hem ook even met jullie wilde delen. Deze skinny pizza (zo heet die op het internet) zijn super makkelijk te maken en smaken net zo goed als een ‘echte’ pizza.

Doordat je bij dit recept gebruik maakt van een wrap in plaats van pizza deeg, bevat die minder calorieën.

Door goede keuzes te maken voor de topping, kan je hem zo gezond maken zoals jij wilt. Je kunt dus ook eindeloos variëren in topping, kies wat jij lekker vind op een pizza.

 

Genoeg gepraat, aan de slag:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 medium volkoren wraps
  • 8 eetlepels groene pesto
  • 350 gram kip (ik ging voor gerookte kip)
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Een handje rucola
  • Kruiden naar keuze (ik ging voor Italiaanse kruiden en wat peper)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de ui in ringen, de cherrytomaten in plakjes.
  • Besmeer de wraps met groene pesto.
  • Verdeel de kip, cherrytomaten, uit en pijnboompitten over de wraps
  • Leg de wraps op een ovenplaat (op bakpapier).
  • Bak de wrappizza 6 minuten goudbruin
  • Als laatste doe je de rucola op de pizza en smullen maar.

 

Hier zijn nog een aantal andere variaties voor het bekleden van de pizza:

  • Tomatenpuree + 25 gram ham + 75 gram ananas + champignons en wat kruiden (285 kcal)
  • Tomatenpuree + 20 gram mozzarella + 10 olijven + plakjes tomaat + handje verse spinazie (246 kcal)
  • Tomatenpuree + 8 garnalen + courgette + paprika + 10 gram kaas (235 kcal)

 

Al honger gekregen? Hup naar de supermarkt (op de fiets of lopend) en kies je lekkere toppings uit.

Wat zou jouw favoriete toppings op een pizza?