Spaghetti van courgette, oftewel courgetti (of courghetti) is razend populair. Ik zag het op internet vaak voorbij komen, dus ik probeerde het ook eens uit en ik snap ook heel goed waarom het zo populair is.

Het is super snel klaar, je eet hoe dan ook lekker wat groenten en het is koolhydraatarm (afhankelijk van wat je erbij eet), dus het maakt een hele goede avondmaaltijd. Met courgetti kun je eindeloos variëren, net als met ‘normale’ pasta.

 

Vandaag geef ik jullie een recept met courgetti die ik persoonlijk heel lekker vind.

 

Komt die:

Courgette spaghetti met avocado en zalm

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes rucola
  • 1 avocado
  • 4 el plantaardige room
  • sap van 1/2 limoen
  • 100 gr gerookte zalmfilet
  • Parmezaanse kaas
  • peper
  • olie om in te bakken

Nodig: spiraalsnijder, wokpan

Bereidingswijze:

  •  Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon.
  • Draai met de spiraalsnijder mooie spaghetti slierten van de courgettes, zorg dat ze niet al te lang zijn! Zet even apart.
  • Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit fijn. Meng met de plantaardige room en wat limoensap en breng op smaak met peper, zout en oregano.
  • Verwarm wat olie in de wokpan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook erbij uit en bak even mee. Voeg courgette toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Schep regelmatig om!
  • Snij de zalmfilet in stukken.
  • Schenk nu de avocadosaus over de pasta, schep de rucola er door, leg de zalm on top en serveer met wat Parmezaanse kaas.

 

Enjoy!