Vandaag weer een lekker recept om te bakken.

Kwarktaart, ik ben er dol op. Zo lekker fris en licht!

 

Slechts 6 ingrediënten

De bodem van deze suikervrije kwarktaart bestaat uit amandelmeel, dadels en een beetje kokosolie en de mooie roze frambozen kwarklaag maak je met magere kwark, frambozen en gelatine. Als je liever geen gelatine gebruikt kun je dit vervangen door agar-agar. That’s it!

Méér dan deze 6 ingrediënten (en een beetje liefde) heb je niet nodig. Deze kwarktaart is dus vrij van geraffineerde suiker én vrij van granen. Hij is gezoet met dadels en frambozen en dat zorgt voor een heerlijke, friszoete kwarktaart.

Mijn oordeel?  Ik vond deze taart minstens net zo lekker als de Dr. Oetker kwarktaart. Missie geslaagd. Zeg ook dag tegen Dr. Oetker met deze makkelijke suikervrije kwarktaart met frambozen!

 

Genoeg gepraat, hier komt het recept.

 

MAKKELIJKE SUIKERVRIJE KWARKTAART MET FRAMBOZEN
voor 1 taart (12 stukjes), bakvorm van 24 cm

 

Voor de bodem:

  • 50 gram dadels (ik gebruikte medjool-dadels)
  • 20 gram kokosolie
  • 180 gram amandelmeel

 

Voor de kwark-laag:

  • 500 gram magere kwark
  • 200 gram frambozen
  • 6 gelatineblaadjes

 

Bereidingswijze:

  • Laat de dadels 5 minuten weken in een kommetje water.
  • Bedek de bodem van de alvast springvorm met het bakpapier.
  • Maal de geweekte dadels met het amandelmeel en de kokosolie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een samenhangend ‘deeg’. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en zet in de koelkast.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  • Pureer ondertussen de frambozen (met de schoongemaakte staafmixer/keukenmachine). Verwarm de frambozenpuree in een steelpannetje en laat de gelatineblaadjes hierin smelten.
  • Doe de frambozenpuree weer in de mengkom van de staafmixer/keukenmachine en schep de kwark erdoor. Meng tot een mooi lichtroze mengsel.
  • Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de kwarktaart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met wat extra frambozen voor een feestelijk effect!

 

Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan gaan vinden.

 

Geniet ervan!