Het is weer bijna weekend en zoals elke week vind ik dat dat goed gevierd moet worden.

Vandaag weer een lekker recept voor een verantwoorde hamburger.
Deze keer een Healthy Kipburger.

 

Je kunt vandaag zien hoe je gemakkelijk zelf gezonde kipburgers kunt maken. Hierdoor bevatten je burgers geen onnodige toevoegingen, wat in de winkel vrijwel altijd wel het geval is. Ook kun je zelf variëren met verschillende smaken.

 

Ingrediënten (3 burgers)

  • 250g kipfilet
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • 1 flinke theelepel tijm
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel peper

 

Natuurlijk kun je de kruiden naar smaak wisselen. Denk ook eens aan paprikapoeder, peterselie, bieslook, basilicum of komijn voor een totaal andere smaak. De knoflook kun je weglaten als je dit niet lekker vindt. Extra pit? Voeg dan een beetje sambal of wat (verse) rode peper toe.

Bereidingswijze:

  • Doe de kipfilet, het ei, de kruiden en de knoflook (geperst!) in een keukenmachine.
  • Mix alles fijn met de machine of gebruik een staafmixer. Het gaat sneller als je de kipfilet vooraf in stukjes snijd.
  • Als het geheel goed fijn is en alle ingrediënten gemengd zijn, dan leg je het op een bord of in een kom.
  • Nu voeg je paneermeel toe (of fijngemaakte havervlokken) totdat de massa niet meer heel plakkerig is en je er burgers van kunt maken.
  • Verdeel het mengsel in drie gelijke stukken en maak hier burgers van +- 1,5cm dik van.
  • Zet een koekenpan met een beetje olie op het vuur. Bak hierin de kipburgers in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin.

 

Serveertips: maak er een broodje kipburger van: volkoren broodje met sla, groente en zelfgemaakte saus. Of bak er een paar aardappeltjes bij en een lekkere salade.

 

Eet smakelijk!