De afgelopen dagen hebben we lekker zomers weer gehad.
En met dit warme weer wilt iedereen natuurlijk verkoeling, hoe beter afkoelen dan met een lekker ijsje!?

 

Dan bedoel ik natuurlijk niet de (suiker)ijsjes van de supermarkt, nee nee we gaan ze lekker zelf maken.
Heel simpel, super lekker en je krijgt gelijk je portie fruit binnen.

De ijsvormpjes zijn (bijna) overal te koop (blokker, hema, action)

 

Ik geef jullie vandaag een aantal recepten voor ijsjes, maar je kan natuurlijk zelf ook variëren met van alles.

 

1. Perenijsjes.

Wie lust er geen perenijsjes? Hmm, ik vind ze zalig. Alleen zit er weinig echte peer in die bekende schatjes. Tijd om daar verandering in te brengen dus! Want zelf perenijsjes maken is zó easy! En dat met slechts 1 ingrediënt: jawel, peer! Haha. Komen ze.

Men neme (voor zo’n 5 ijsjes):

  • 3 grote, rijpe peren
  • optioneel: wat honing

En zo doe je het:

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en maal met een staafmixer of keukenmachine fijn.
  • Doe hier optioneel 2 eetlepels honing door.
  • Schep het mengsel in ijsjesvormpjes en zet in de vriezer
  • Laat minimaal 5 uur vriezen.
  • En dan ready to eat!

 

2. Split-ijsjes.

Je kent ze wel, de bekende yoghurt ijsjes met sinaasappel. Heerlijk om je kids (of jezelf natuurlijk haha) mee te verwennen op een warme zomerdag.

Men neme (voor 6 ijsjes):

  • ca. 8 – 10 (pers)sinaasappel
  • 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing

En zo doe je het:

  • Pers de sinaasappels uit.
  • Vul driekwart van de ijsvormpjes met het sinaasappelsap en zet ca. 1 uur in de vriezer.
  • Meng de Griekse yoghurt met de honing en vul de rest van de ijsvormpjes.
  • Duw de stokjes in de vormpjes en laat hard worden in de vriezer (dit duurt ca. 4 uur).
  • En klaar zijn je gezonde split ijsjes. Supersimpel toch?! ?

 

 

3. IJshoortje met fruit

Je kunt zo’n ijshoorntje met meer dan een bolletje ijs vullen. Wat dacht je van fruit?

Men neme (voor 4 fruithoorntjes):

  • een halve reep pure chocolade (ik gebruikte 87% pure chocolade)
  • 4 ijshoorntjes (te koop bij de grotere supermarkten, vaak bij de bakspullen)
  • 1 flinke hand noten naar keuze (ik gebruikte pistachenootjes)
  • 1 handje aardbeien
  • 1 banaan
  • 2 kiwi’s
  • 1 kneep honing
  • 1 eetlepel water
  • wat blaadjes munt

En zo doe je het:

  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  • Hak de noten fijn in een keukenmachine (of met een mes) en leg ze op een plat bord.
  • Doop de fruithoorntjes in de gesmolten pure chocolade en haal ze door de gehakte nootjes.
  • Leg even opzij om de chocolade te laten uitharden.
  • Snijd de aardbeien, banaan en kiwi’s in kleine stukjes en meng door elkaar.
  • Voeg een kneep honing en een eetlepel water toe aan het fruit en roer goed door elkaar.
  • Hak de munt grof en meng door je fruitmengsel.
  • Vul de hoorntjes met het fruitmengsel.

 

 

4. Blueberry Yoghurtsnoepjes

Deze blueberry snoepjes omhuld met Griekse yoghurt zijn ideaal als snack. Ik eet ze ‘s middags, als ik trek begin te krijgen in mijn avondeten. Verantwoorde hongerstilling noem ik het maar haha.

Men neme:

  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 blauwe bessen

En zo doe je het:

  • Neem een (bak)plaat die in je vriezer past. Bekleed deze met bakpapier. (past je bakplaat niet? doe ze dan in een tupperware bakje)
  • Steek een satéprikker in een besje en doop deze in de Griekse yoghurt.
  • Leg je met yoghurt omhulde besjes op de bakplaat tot deze vol is.
  • Zet de besjes ongeveer een uur in de vriezer.
  • Als de yoghurt helemaal verhard is, is je snack klaar. Easy as that!

TIP 1: Bewaar je snoepjes in ziplock zakjes in de vriezer.
TIP 2: Je kunt dit recept eigenlijk toepassen op ieder soort fruit (denk aan aardbei, galia-meloen, kiwi’s, banaan, etc.)

 

 

Geniet ervan & stuur een foto als het gelukt is (ben benieuwd naar de resultaten)